Alle blogs » Deel dit bericht » Plaats een reactie »

Het verhaal van Sharon

De testimonials op de site zijn kort en kernachtig en daarom is er eigenlijk niet één die werkelijk recht doet aan wat iemand allemaal kwijt zou willen over een onderwerp. Vooral als er sprake is van een testimonial over coaching, dan zijn de ervaringen zoveel breder dan wat je in een paar zinnen kunt opschrijven. Daarom laat ik in deze blog Sharon aan het woord. Zij schreef haar verhaal zo’n vijf maanden na afloop van de coaching. Om reden van privacy heb ik haar naam veranderd.

-------------

…..“Ik was al jaren erg sceptisch over mijn relatie. Het was slechts een kwestie van tijd voordat onze relatie zou eindigen. Er waren zoveel ruzies en er was zoveel boosheid en verdriet tussen ons, dat ik inmiddels alle hoop had opgegeven om nog iets aan de relatie te kunnen veranderen. Toen mijn partner daarom voorstelde om te gaan coachen (we zaten toen midden in een ernstige crisis), vond ik dat totaal verloren tijd en geld, omdat ik er van overtuigd was dat er geen remedie voor ons kón bestaan. Na veel aandringen besloot ik met tegenzin om het dan toch maar te proberen, ook al had ik er helemaal geen vertrouwen meer in.

Ik begon gedemotiveerd en sceptisch aan de coaching. Ik was zelfs wat opstandig tijdens de eerste paar sessies omdat ik het nut niet zag van al die activiteiten en gesprekken. Vanaf de derde sessie begon mijn houding echter te veranderen. Ik weet nog steeds niet wat nu de exacte trigger was voor deze verandering (misschien wel door de support en toewijding van de coach), maar ik begon in te zien en te geloven dat we hier toch samen uit konden komen. Ik begon de coaching steeds meer te waarderen, maar vooral ook de moeite die mijn partner deed om onze relatie te veranderen. De sessies daarna gingen steeds makkelijker en ik was erg gemotiveerd en volledig betrokken bij het hele proces. We hebben allerlei nieuwe “tools” geleerd en ik heb vele nieuwe inzichten gekregen die niet alleen mijn relatie hebben veranderd, maar ook mezelf. Ik ben positiever, evenwichtiger en toleranter in het leven komen te staan. 

Tijdens de coaching is het van belang dat de coach volledige commitment heeft om met het koppel het einddoel te halen, te weten een fijne en evenwichtige relatie. Hij moet daarbij te allen tijde neutraal blijven. Ruud heeft dat bij ons geweldig gedaan en met zijn vertrouwen in het proces wist hij ons te overtuigen dat we ons doel konden bereiken als we ons zouden open stellen de dynamiek van een liefdevolle relatie te leren begrijpen. Door deze inzichten en de relatievaardigheden die we kregen aangeleerd, veranderde onze houding naar elkaar en brachten we onze relatie naar een hoger niveau. Ruud heeft ons niet alleen ondersteund tijdens de sessies, maar ook daarbuiten op momenten dat we dat nodig hadden.

Tenslotte nog iets wat misschien wel het belangrijkste is. De veranderingen waren duurzaam. Het is nu vele maanden geleden dat we de coaching hebben afgesloten en onze relatie groeit nog steeds. We hebben tijdens de coaching een solide basis gelegd voor onze relatie om er daarna zelf verder aan te kunnen werken. Onze communicatie is sterk verbeterd. Ik had geleerd dat een goede communicatie en inzicht in het gedrag van elkaar de beste manier is om problemen te voorkomen en oplossingen te vinden mochten er toch issues ontstaan. En het is zo waar!

Het einde van de coaching markeerde voor ons het begin van een nieuwe fase in ons leven zonder de ruzies, boosheid en verdriet van voorheen. Er is nu ruimte voor een fijne en gezonde relatie. Niet alleen heeft het effect gehad op onszelf, maar ook op onze kinderen die nu veel meer rust, warmte en verbondenheid van ons en met ons ervaren. Ik kan de coaching dan ook van harte aanbevelen aan stellen met relatieproblemen, maar ook aan iedereen die gewoon meer uit hun relatie willen halen. Wat je ook mag denken over je persoonlijke situatie, als je er echt voor wilt gaan, verzeker ik je dat het werkt!

-------------

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik Sharon en haar partner gecoacht heb. Ze zijn nog steeds gelukkig getrouwd.

Geschreven door de Relatieballon op 00:00

Categorieën :

Deel dit bericht:

Plaats een reactie

1 Comment(s) :

Margherita schreef...
Dit verhaal geeft me hoop voor de toekomst. Hoewel de crisis bij ons flink is.
maart 4, 2015 07:47