Alle blogs » Deel dit bericht » Plaats een reactie »

RelatieCoachen: Autorijlessen in je Relatie

Stel je voor dat je al jaren in een auto rijdt zonder rijles te hebben gehad. Je hebt gaandeweg van alles geleerd om zonder brokken rond te kunnen rijden, maar helaas ken je maar een deel van de regels en technieken en sommige vaardigheden zijn zelfs verkeerd aangeleerd. Botsingen komen dan ook regelmatig voor. Nu kun je na de zoveelste botsing uit frustratie besluiten niet meer aan het verkeer deel te nemen om ze zo te vermijden, maar dat lost het werkelijke probleem niet op. De enige duurzame remedie is om met behulp van een rijinstructeur je kennis en vaardigheden te verbeteren. Alleen dan wordt het rijden ook echt leuk.

Duurzaam veranderen zonder rijlessen is uitermate moeilijk

Met coachen leer je veel in korte tijd, wat je direct toepast in je eigen leven. Hierdoor verandert vanzelf je houding, omdat je anders tegen dingen aan gaat kijken. Dit zorgt ervoor dat veranderingen duurzaam zijn. Deze intensieve vorm van leren lukt alleen met glasheldere terugkoppeling op wat goed gaat, wat beter kan maar vooral ook hoe het beter kan. Dit is de taak van de coach. Het is niet voor niks dat elke sporter een coach nodig heeft om het beste uit zichzelf te halen, ook al is er nog zoveel talent. Je kunt nu eenmaal niet je eigen spiegel zijn.

Waarvoor kun je bij de rijinstructeur terecht?    

Eigenlijk zijn er weinig problemen die je niet kunt oplossen in een coachtraject. Ze zijn er wel, maar de meeste problemen binnen relaties vereisen nu eenmaal geen psychotherapie. - Ook al denk je soms dat er bij je partner een steekje los zit :-)  Of de passie nu volledig weg is, het gevoel voor elkaar nagenoeg is verdwenen, jullie veel ruzie hebben, uit elkaar zijn gegroeid, de seks veel te wensen over laat, moeilijk samen kunt communiceren of wat het dan ook is waardoor je de relatie niet als fijn ervaart. Voorwaarde is wel dat jullie de relatie belangrijk genoeg vinden om er aan te willen werken.

Wat leer je tijdens de rijlessen?       

Eerst en vooral leer je uit je eigen patronen te breken die je belemmeren om vooruitgang te boeken. Onderweg verbeter je daarbij je vaardigheden om goed te communiceren en issues aan te pakken voordat ze escaleren. Je krijgt meer begrip voor elkaar door de inzichten in elkaars belevingswereld en je leert waar de knoppen van jullie relatie zitten. Dit gebeurt in drie fases.

FASE 1:  patronen herkennen en doorbreken  

Je leert je te concentreren op je eigen leerproces en onder ogen te zien waar jij kunt verbeteren. Je (her)ontdekt wat jij belangrijk vindt in een fijne relatie en weet daar je eigen gedrag steeds beter op af te stemmen. 

FASE 2:  herstellen van jullie band     

Dit doe je door het zwerfvuil tussen jullie op te ruimen en opnieuw met elkaar in verbinding te komen. Door de inzichten en vaardigheden die je daarbij ontwikkelt, ben je in staat om verdere afspraken te maken over hoe jullie samen de relatie naar een hoger niveau willen brengen.

FASE 3:  samen doorpakken om te groeien   

Mannen en vrouwen verschillen sterk in hun belevingswereld. Dit heeft grote gevolgen voor alle aspecten van een relatie. Door je te verdiepen in elkaars wereld ga je merken dat je veel meer grip krijgt op de kwaliteit van jullie relatie.

Waarom we Resultaatgarantie geven      

Allereerst omdat we kunnen vertrouwen op een krachtig coachtraject. Maar er zijn helaas ook mensen die ja zeggen maar nee denken en daarmee niet met commitment in hun relatie zitten. Dan heeft coaching geen zin. Deze mensen willen we uitfilteren. Dit doen we door vooraf betaling te vragen. Bij het bereiken van de laatste sessie verdien je het recht om de coaching te evalueren aan de hand van de resultaten. Stop je echter tussentijds met de coaching, dan is het volledige bedrag voor ons. Deze aanpak confronteert je met je eigen betrokkenheid bij de relatie. Hoe graag wil je er voor gaan? De rest leren we je.

Spreekt deze aanpak je aan?        

Dan heb je de juiste mentaliteit en kunnen we resultaten boeken. Klik hier om meer informatie over coaching aan te vragen of hier voor een vrijblijvende intake.

Geschreven door de Relatieballon op 00:00

Categorieën :

Deel dit bericht:

Plaats een reactie

0 Comment(s) :