Een matige of slechte relatie is volledig te herstellen

Als je niet weet dat er zeven basisbehoeftes zijn in een relatie en hoe de vervulling ervan het niveau aan vriendschap, intimiteit en passie bepaalt, dan heb je geen idee waarom je relatie achteruit gaat, laat staan dat je weet hoe je samen kunt verbeteren. Als je daarbij ook nog gehinderd wordt door allerlei misverstanden op het gebied van de liefde, dan trek je verkeerde conclusies op belangrijke momenten.  -  Met alle gevolgen van dien  -  Daarom is het nodig dat je leert om met de juiste bril op naar je relatie te kijken. Dat is niet even in 100 woorden te doen. Daar heb je een boek voor nodig om dat stapsgewijs te leren.  Bestel zonder risico  Ben je niet tevreden, dan krijg je gewoon je geld terug (lees de voorwaarden).

TIP: Neem een kijkje in onze bibliotheek als je informatie op specifieke onderwerpen zoekt.

We zijn opgegroeid met het idee dat Relaties "als vanzelf" zouden moeten gaan, anders klopt er iets niet. Niets is minder waar. Iedere relatie kent pieken en dalen. Door bepaalde vaardigheden te leren hou je een relatie springlevend en maak je het verschil in de dalen. Het is basiskennis voor elke relatie, maar niemand heeft het ons ooit verteld of geleerd. Daarom hebben we een boek, trainingen en een coaching ontwikkeld. Hieronder staat een testimonial van elk. Lees wat het anderen heeft gebracht. Meer testimonials vind je hier. Kijk ook naar de uitleg van relatietherapeute Sue Johnson (auteur van "Houd me Vast") hoe er pas de laatste jaren anders naar relaties wordt gekeken. Wat zij omschrijft als "emotional responsiveness" vindt je terug in de trainingen en de coaching van de Relatieballon.

Testimonial BOEK
Het boek biedt inzicht in hoe het werkt in relaties én praktische oefeningen om je relatie nog leuker en liefdevoller te maken. Met name de toepasbaarheid vind ik een groot verschil met andere boeken op dit gebied.
-Agnita-

Testimonial TRAINING
"Even de tijd nemen voor je relatie, buiten alledaagse dingen om is goud. De training -Vieren en Verdiepen- is een aanrader voor ieder stel en doet haar naam eer aan!
-Cor-

Testimonial COACHING
"Ik had onze relatie al opgegeven toen we gingen coachen. Ik was dan ook zeer sceptisch. Maar na een paar sessies begonnen er dingen te veranderen en begon ik steeds meer te zien en te geloven dat we er samen uit konden komen. Ik heb erg veel geleerd over onze relatie, maar vooral ook over mezelf. De veranderingen zijn duurzaam gebleken. Maanden na de coaching, groeien we nog steeds. Het heeft een impact gehad op zowel ons, als ons hele gezin. Er is weer warmte en verbondenheid."
-Sharon-

 

 

Dia1

Welke van de onderstaande 5 beschrijvingen is op jullie van toepassing?

TIP: Wil je een GOEDE FOTO van je relatie maken om te weten waar jullie aandachts-punten liggen? Ga dan naar de gratis DOWNLOADS en haal de invuloefening daar op!

 

1) WE ZIJN ERG VERLIEFD!                                                                                             Gefeliciteerd! Misschien heb je al een of meerdere relaties achter de rug en heb je je voorgenomen om het dit keer anders te gaan doen? 

TIP: Is het jou dan duidelijk waar en hoe je het anders zou kunnen of misschien wel zou moeten aanpakken? Heb je de lessen uit je vorige relatie(s) verzameld door er met de juiste bril op naar te kijken? Gebruik het boek om met nieuwe inzichten een andere start te maken, zodat jullie samen nog meer van jullie relatie kunnen genieten.

2) HET LOOPT EIGENLIJK WEL LEKKER, ER ZIJN WEINIG AANDACHTSPUNTEN 
Fijn dat jullie relatie voorspoedig verloopt. Je hebt een partner bij wie jij je goed voelt. Jullie hebben een gezamenlijk leven opgebouwd dat voor jullie beiden werkt.

TIP: Zorg dat je niet in slaap valt omdat je denkt dat het nu vanzelf gaat. Controleer met het boek of je alle knoppen van jullie relatie weet te vinden en ontwikkel voelsprieten die je waarschuwen als er aandachtspunten zijn. Zo blijft jullie ballon ook hoog! Pak bepaalde aandachtspunten grondig aan met een training, zodat je niet alleen vasthoudt wat je nu hebt, maar zelfs nog verder komt dan je tot nu toe bent geweest.

3) IK WIL GRAAG DAT ONZE RELATIE WERKT, MAAR HET GAAT OP EN AF 
Maak met behulp van het boek een foto van je relatie. Het is in dit stadium nodig dat je na gaat of het beeld dat jij hebt, compleet is en waar de prioriteiten liggen. Er is ook nog een werkboek dat je helpt om de foto nog scherper te krijgen.

TIP: Betrek je partner bij het maken van die foto en stel vast of jullie beiden meer uit de relatie willen halen. Zo ja, beslis dan samen hoe jullie er in dit stadium mee aan de slag willen gaan. Lees over onze drie vormen van support. Mocht er na verloop van tijd geen merkbare verbetering zijn, schakel dan op in de intensiteit van de ondersteuning.

4) ALS IK EERLIJK BEN, STELT ONZE RELATIE EIGENLIJK NIET VEEL MEER VOOR
Weet dat een gestrande ballon weer de lucht in te krijgen is, mits je daarvoor samen de juiste dingen doet. Jullie zullen wel elk afzonderlijk moeten bepalen of je de relatiereis opnieuw met elkaar wilt maken - zij het dan nu met een andere aanpak. Zo nee, schep dan snel duidelijkheid naar elkaar toe. 

TIP: Als je ervoor kiest om wel samen verder te gaan, dan is het belangrijk om dit grondig aan te pakken, omdat er allerlei oude gewoontes en ingesleten patronen op de loer liggen. Zelfstandig aan de slag gaan met alleen het boek is dan niet meer genoeg. Gebruik de trainingen om jullie leerproces goed op te pakken of ga een coachtraject in wanneer je echt een sterke start wilt maken.

5) WE ZITTEN AL EEN TIJDJE - OF WE BEVINDEN ONS REGELMATIG - IN EEN CRISIS
Het klinkt raar als je het boek nog niet hebt gelezen, maar een crisis is een uitgesproken kans om met vier handen aan te grijpen. Je kunt duurzaam herstellen van een crisis (kijk ook eens naar de testimonials).

TIP: Stellen komen in een crisis omdat ze relatievaardigheden missen en niet weten waar de uitgang is. Er is pijn en verdriet, waar je meestal van wilt weglopen. Maar als je nu wegloopt, weet je niet welke lessen je op relatiegebied nog te leren hebt. Die kom je dan in een volgende relatie vanzelf weer tegen. Leer deze lessen nu, in deze crisis, met je huidige partner. Dat lukt niet door trainingen te gaan volgen. Dit lukt alleen maar met een coach. Kijk bij coaching wat we jullie kunnen bieden.

Onderzoek van de Stichting Korrelatie in 2009 liet zien dat:                                

 • 70% van de stellen in Nederland PROBLEMEN ervaart in de relatie
 • de top 3 van de problemen bestaat uit: ergernissen tegenover elkaar / niet goed met elkaar kunnen praten / discussies over huishoudelijke taken
 • 54% GEEN IDEE heeft hoe de relatie te verbeteren is
 • 26% slechts één aspect kan noemen dat van invloed is op de kwaliteit van de relatie (klik op het logo hieronder om het onderzoek in te kijken)

Images

Volgens het CBS beëindigen jaarlijks zo’n 190.000 mensen hun relatie. Velen zien hun relatie dus langzaam verslechteren, zonder uitzicht op verbetering

Wat nou als…

 • … dit niet hoeft te gebeuren als je de KNOPPEN van je relatie weet te VINDEN en kunt BEDIENEN
 • … het vinden van een geschikte partner GEEN VOORSPELLER is van het succes in de fase van het bouwen, omdat:
  • succes wordt bepaald door de VAARDIGHEDEN van beide partners om de knoppen te bedienen
  • alle vaardigheden aan te leren zijn
  • bepaalde aandachtspunten voor iedereen gelden
  • elk “karakter” daarbij specifieke aandachtspunten kent
 • … de meesten van ons niet weten welke relatievaardigheden ze nog ONVOLDOENDE BEHEERSEN en:
 • … het daarom ook logisch is dat we zo nu en dan met onze relatie worstelen
 • … het ook niet helpt dat er (tot nu toe) geen blauwdruk was over hoe je de liefde aanpakt met elkaar.
 1.   

Het is dus niet vreemd dat relatieballonnen regelmatig STUURLOOS door de lucht waaien, en een flink deel daarvan helaas in neerwaartse richting. Dat is jammer en bovendien onnodig! Want een liefdevolle relatie is MAAKBAAR.
Je kunt iemand niet dwingen om van jou te houden. Wat je wel kunt is de beste omgeving maken waarin “houden van” zich kan ontwikkelen. Daar zitten vaardigheden achter die we allemaal kunnen leren, met veel meer plezier, intimiteit, passie, vriendschap en liefde tot gevolg.

WIJ GELOVEN DAT

 1.  
 • We allemaal verlangen naar liefde in ons leven.
 • Een liefdevolle relatie gebaseerd is op: veiligheid, support, acceptatie, waardering, aandacht, verbondenheid, afwisseling, plezier en verlangen.
 • Elke relatie een hoog niveau kan halen, onafhankelijk van waar deze nu staat – als beide partners er voor willen gaan.
 • Houden van” niet toevallig of willekeurig is, maar een gevolg van gedurende langere tijd investeren in jezelf en in elkaar.
 • Relaties jaar na jaar een hoog niveau kunnen vasthouden aan vriendschap, verbinding, plezier en seks als beide partners relatievaardigheden bezitten.
 • Weinigen van ons relatievaardigheden van thuis of school hebben meegekregen, maar dat iedereen ze kan leren.
 • De ideale match niet bestaat, maar als je erin gelooft dat het je aandacht afhoudt van wat jij te leren hebt over relaties.
 • Je de liefde moet leren voordat je hem vindt.

 

ONZE MISSIE

Door iedereen relatievaardigheden bij te brengen, verhogen we het nationale relatiegeluk met meer vriendschap, support, intimiteit, passie en liefde tussen partners.

 

ONZE 3 MANIEREN VAN SUPPORT

Optie 1: Je gaat thuis zelf aan de slag

 • Samen experimenteren met de inhoud van het leesboek
 • Je bestelt het werkboek met uitgebreide aanwijzingen over “hoe nu verder” (kijk voor meer informatie bij de boeken op deze site)
 • Je gebruikt de informatie op de website in de bibliotheek als extra ondersteuning
 • Je volgt de blogs en de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven
 1.   

Optie 2: Je versnelt je leerproces met jaren door een training te volgen

 • Je zoekt op de website de training(en) uit die bij jullie passen
 • Je hebt een heerlijk weekend samen met je partner, want elke training draait om plezier hebben en tegelijkertijd veel leren
 • Je past thuis toe wat je geleerd hebt en gebruikt het boek als naslagwerk
 • Je gebruikt de informatie op de website bij “zelf doen” als extra ondersteuning
 • Je volgt de blogs en de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven
 1.   

Optie 3: Je zoekt een coach voor intensieve begeleiding

 • Als je blijft hangen in hardnekkige gewoontes en het lukt maar niet om eruit te breken, of je loopt vast bij het uitproberen van nieuwe vaardigheden:  zoek in dat geval intensieve begeleiding om duurzame vooruitgang te boeken.
 • Je vraagt een vrijblijvende intake aan om te zien of een coach jullie kan helpen.
 • Zo ja, dan zoomt de coach in op jullie situatie en trekt jullie leerproces weer vlot
 • Een goede coach maakt zichzelf overbodig: het doel is om jullie zo snel mogelijk zelfstandig verder te laten gaan