Over de auteur

Ruud de Goeij werd geboren in 1966. Hij trouwde toen hij 22 jaar oud was en hij heeft nu met Irene zijn derde serieuze relatie. Zijn eerste huwelijk werd bekroond met twee dochters en strandde na negen jaar. De emotionele pijn die het veroorzaakte was het startschot voor een gedreven reis naar de sleutels van een liefdevolle relatie.

In 2003 ontmoette hij Irene en allebei hadden ze, met meerdere relaties achter de rug, de wens om er dit keer een succes van te maken. Ze begonnen voorzichtig en daarna steeds overtuigder aan hun reis naar zichzelf en naar elkaar, geholpen door alles wat maar beschikbaar is op het gebied van relaties. Hoe langer hun reis duurde, hoe duidelijker de stukjes van de relatiepuzzel in elkaar begonnen te vallen en hoe liefdevoller hun relatie werd. Ze begonnen steeds beter te zien waarom het eerst niet lukte en waardoor nu wel en wat er voor nodig is om steeds verder te komen met elkaar.

Ruud besloot zijn inzichten in een boek samen te brengen en een programma te ontwikkelen, om stellen dit uit te kunnen leggen en te leren toepassen, zodat het voor iedereen mogelijk wordt om meer uit hun relatie te halen. De beginselen zijn krachtig en steeds is het indrukwekkend als een crisispaar in een coachingstraject van slechts drie maanden, zelfstandig de weg terug naar een liefdevolle relatie weet te vinden, om voorgoed afscheid te nemen van een soms jarenlang emotioneel overleven.

Ruud is een coach en geen psycholoog en richt zich niet op problemen die met psychotherapie behandeld moeten worden. Een coach helpt bij de gewone alledaagse worstelingen binnen een relatie. Het zijn problemen die we allemaal kennen, maar die ons soms zo dwars kunnen zitten dat ze op den duur wel degelijk relaties kapot kunnen maken. Daarom zijn ze het aanpakken meer dan waard, want het is namelijk allemaal te leren.

Al ruim 20 jaar heeft Ruud ervaring in het begeleiden, coachen en trainen van mensen in een professionele omgeving te midden van veranderingen in hun werk en in hun leven. Sinds 2009 richt hij zich op de begeleiding van stellen. Het schrijven van het boek en de ontwikkeling van het bijbehorende programma aan trainingen en coachen heeft ruim vier jaar geduurd.