Coaching van de relatieballon

Relatiecoaching werkt beter dan relatietherapie, als er tenminste geen sprake is van psychische problemen.      Veel voorkomende relatieproblemen zijn: sleur, slechte communicatie, irritaties, ruzies, eenzaamheid, weinig seks, vreemdgaan, langs elkaar heen leven. Als je twijfelt of je voor relatietherapie of voor relatiecoaching moet gaan, kijk dan naar ons filmpje.

Ons unieke programma leert je relatievaardigheden om binnen 3 maanden terug te keren naar een liefdevolle relatie. Het is de meest krachtige support die we in huis hebben en zo effectief dat we er een resultaatgarantie voor afgeven. Maar niet iedereen kan er aan deelnemen. Lees hier wanneer dit het geval is.

Denk je dat jullie relatieproblemen te groot zijn? Bekijk dan de testimonials van andere stellen of lees het uitgebreide verhaal van Sharon om te ontdekken dat er heel veel mogelijk is. Twijfel je of je wel door wilt gaan? Dan raden we je ten zeerste aan om eerst het boek De Relatieballon te lezen om je gedachten hierover op een rij te zetten. Het zal je helpen scherper te zien wat er nog mogelijk is.

Wil je echter duurzaam uit je relatiecrisis en iets aan jullie relatieproblemen doen, klik dan hier voor een vrijblijvende intake of stuur een contactverzoek als je meer informatie wilt of na wilt gaan of jullie voor relatiecoaching in aanmerking kunnen komen.

Waarom zou je gaan COACHEN? 

 • Geef je relatie nog een kans. Je weet niet wat er allemaal nog mogelijk is met coachen. Houden van is weer terug te krijgen, terwijl je samen de sleutels van een relatie krijgt uitgelegd en toepast. Laat je informeren, eventueel via een telefonisch overleg, en beslis daarna. 
 • Het is zelden te laat om een relatie te redden, vooropgesteld dat je allebei nog wilt dat het goed komt (ook al denk je misschien dat het zeer moeilijk is). Lees bij de testimonials de getuigenissen van mensen die dachten dat het niet meer mogelijk was om de liefde weer te vinden met elkaar.
 • Nu je in de crisis zit, zijn de lessen die jullie te leren hebben direct zichtbaar en kun je er met een coach gericht aan werken. Stop je met de relatie, dan verspeel je die kans. Die lessen ga je weer tegenkomen in een volgende relatie. Er van weglopen zonder ze aan te pakken is een recept voor herhaling.
 • De kosten voor coaching zijn een fractie van de kosten die bij een scheiding komen kijken. Scheiden kan altijd nog, en ook dan zal het er anders aan toe gaan na coaching.
 • Als je samen kinderen hebt, dan ben je het aan ze verplicht om het te blijven proberen. De emotionele klap die een scheiding met zich meebrengt is voor kinderen heftig en de gevolgen voor hun verdere leven zijn groot. Daarbij komt dat als je hier samen succesvol uitkomt, je ze een voorbeeld voor het leven mee geeft. 
 1.   

 

Wat is verder nog belangrijk om te weten?                                                                      Voor de coach zijn alle contacten strikt vertrouwelijk. Dit biedt je de veiligheid dat alles wat met een coach besproken wordt, op geen enkele wijze naar buiten zal komen. Dat geldt dus ook voor de intake, ook al leidt die niet tot een opdracht. Het staat jou overigens wel vrij met iedereen te praten over de coaching en de inhoud ervan. De coach zal echter nooit zonder jouw toestemming aan derden enige mededeling doen over de inhoud van de coaching.

 

 

 

 

 

 

Stappen Coaching

Wat is het NIET?

 • Coachen is geen therapie, daarvoor moet je naar een psycholoog.
 • Er is geen verplichting om iets te delen wat je niet wilt vertellen.
 • Er worden geen issues tussen jullie besproken met de coach als mediator. Je leert hoe je zelf zaken moet aanpakken en daar ga je na een sessie mee aan de slag. Zo heeft elke sessie een apart thema en zijn de werkopdrachten net zo belangrijk als de sessies.
 • Het is geen vrijblijvend “we-gaan-één-keer-per-week-even-aan-elkaar-werken” traject. De coaching is uitermate krachtig en succesvol, maar er moet wel gewerkt worden. Als je er geen tijd en moeite in wilt stoppen, ga je ook geen resultaten boeken.
 1.   

Wat gebeurt er bij de INTAKE?

 • De coach vertelt iets over zichzelf.
 • Jullie leggen ieder afzonderlijk uit wat er speelt en waaraan je zou willen werken.
 • De coach stelt vast of dit past bij de aanpak en legt vervolgens uit hoe de coaching in zijn werk gaat en welke randvoorwaarden er zijn.
 • Daarna worden er afspraken gemaakt over een eventuele volgende stap.
 • De intake duurt maximaal 1,5 uur en is gratis en vrijblijvend.
 1.   

Coaching kan ook bij jullie thuis

 • Als je liever thuis coacht, dan kan dat mits de afstand niet te groot is voor de coach.
 • Onze coaches zijn verspreid over Nederland: kijk op de kaart welke het dichtste bij zit.
 1.  

We hebben meerdere coaches

 • Elke coach werkt vanuit de principes van de Relatieballon
 • Iedere coach heeft daarbij zijn of haar eigen stijl en aanpak
 • Een coach kan na de intake aangeven dat een andere coach beter bij jullie past
 1.   

 

 

 

 

 

 

Vind een coach:

Heeft relatiecoaching nog wel zin voor ons ?

Er is altijd verbazing over wat er mogelijk is met relatiecoaching. Denk dus niet te snel dat je op een doodlopend spoor zit. Het is alleen niet altijd mogelijk om te coachen. Lees hier waarom.


>> Meer informatie

Door de emoties die we voelen (of juist de afwezigheid ervan), kunnen we denken dat het onmogelijk is om weer een fijne relatie met elkaar te hebben. Maar het is wel degelijk mogelijk om het allemaal weer terug te krijgen. Vraag om te beginnen jezelf het volgende af:

  • hebben jullie meerdere fijne periodes gekend in de relatie? Zo ja,.....
  • ...stel je voor dat het wél zou lukken om weer tot elkaar te komen en stel dat jullie na een tijdje weer een fijne relatie zouden hebben met vriendschap, vertrouwen, intimiteit en passie (ook al denk je dat het onmogelijk is)…

...zou je het WEER WILLEN? Is het iets wat goed voelt, als je er samen bovenop gaat komen? 

Zo nee, dan heb je wat te bespreken met elkaar. Zo ja, dan ook, want je zult eerst nog moeten nagaan of je partner er ook zo over denkt. Als jullie er allebei aan willen werken, vraag dan een vrijblijvende intake aan, want dan is een fijne relatie met coaching van De Relatieballon gewoon weer terug krijgen.

Coaching werkt niet in alle gevallen

Er zijn situaties waarin bij voorbaat al vast staat dat de coaching niet tot succes zal leiden. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Wanneer er sprake is van een geheime affaire van één of beide partners
 • Wanneer een affaire niet geheim is, maar de betreffende partner wil de affaire niet opgeven
 • Wanneer één of beide partners “ja zegt, maar nee denkt” over het willen voortzetten van de relatie (en daar dus niet eerlijk over is)
 • Wanneer er sprake is van een verslaving (bijvoorbeeld gokken, drank, drugs, seks)
 • Wanneer er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis
 • Wanneer er sprake is van fysiek geweld
 • Wanneer de partners niet bereid zijn naar hun eigen aandeel in het geheel te kijken

Twijfel je over jouw situatie? Neem dan contact met ons op, dan kijken we er samen naar. Zoek in ieder geval hulp. Bespreek het desnoods met je huisarts.