Testimonial overzicht

Bekijk de boeken testimonials »
Bekijk de trainings testimonials »
Bekijk de coaching testimonials »

Boeken testimonials

"De Relatieballon staat vol met waardevolle inzichten. Je hoeft geen expert te zijn om aan te voelen of het goed of niet goed gaat in je relatie. Maar het is vaak lastig om helder te krijgen waarom het dan goed of slecht gaat. Dit boek is geen "silver bullit" of toverspreuk, maar biedt de gereedschappen om zelf of samen op zoek te gaan naar het "juiste gedrag". Werken aan een goede en duurzame relatie wordt hierdoor tastbaar en is te begrijpen."
- Augustus -

"Makkelijk leesbaar, helder, een aanrader. Vooral de 7 relatiebehoeftes waren een eye-opener voor mij."
- Dobberr -

"Dit boek geeft je mooie inzichten om je relatie met je partner in korte tijd bij te sturen. Daarnaast is het ook toepasbaar voor andere (vriendschappelijke- of werk) relaties."
- Freek -

"Het boek De Relatieballon heeft ons de moed en kennis gegeven om naar onze relatie te kijken. Vanaf de start tot het einde zijn de tips, trucs en inzichten toepasbaar en effectief. De werkwijze in het boek geeft ons de energie om het geleerde in de praktijk toe te passen. Wij zijn blij dat onze relatie is verbeterd en nog steeds verbetert."
- Marij & Henri -

"Met dit boek kun je direct aan de slag. Het is toegankelijk en zeer inspirerend met mooie praktijkvoorbeelden en handvaten. Kortom, dit boek is echt onmisbaar voor iedere relatie."
- Viola -

"Het boek biedt inzicht in hoe het werkt in relaties én praktische oefeningen om je relatie nog leuker en liefdevoller te maken. Met name de toepasbaarheid vind ik een groot verschil met andere boeken op dit gebied. Mijn man en ik hebben aan de hand van het boek waardevolle en mooie gesprekken gevoerd die ons nog dichter bij elkaar hebben gebracht."
- Agnita -

"Een goed boek dat vele inzichten en "oh ja" momenten brengt. Het gaat je helpen om je relatie te verdiepen en te verbeteren als je er open voor staat. Het heeft ons geholpen. We zijn aan het groeien en dat voelt goed. Wie wil leren en groeien, moet het boek zeker lezen."
- Karin -

"Het boek is een goede aanvulling op onze coaching met inzichten hoe je een liefdevolle relatie kan behouden en nog mooier: kan laten stijgen. We hebben immens veel geleerd en het is fijn dit boek als naslagwerk te kunnen raadplegen. Ik zou iedereen willen adviseren het boek te lezen. Of je nu een goede of minder fijne relatie hebt, iedereen kan hier iets van leren. Pas de nieuwe inzichten bij jezelf en nog mooier samen toe, en je gaat sowieso de lucht in."
- Kim -

"Op een laagdrempelige wijze geeft het boek veel inzichten en tips om eerlijker naar je relatie, je partner en jezelf te kijken. Iedereen die het boek leest zal er nuttige informatie uit halen en direct toepasbare oplossingen aangereikt krijgen om de relatie tot een hoger niveau te brengen. Of het boek nu onderdeel van een coachingstraject is, of in de koffer mee op vakantie gaat, iedere keer dat je het leest zal je er nieuwe inzichten uithalen. Een aanrader voor iedereen die snel aan de slag wil met verdieping in de relatie."
- Ralph -

"Een boek dat je zeker een aantal malen kunt lezen en waar je elke keer andere dingen uit haalt. Met handige tips en heel herkenbaar. Je kunt het ook breder toepassen want het gaat in de kern om aandacht en respect voor elkaar. Na 33 jaar huwelijk denk ik dat ik er wel iets van begrijp. Misschien is juist daarom het boek dan toch een mooie aanvulling. Ik heb het met plezier gelezen en haal het nog vaker te voorschijn."
- Sandra -

Trainings testimonials

De leidraad voor het verbetergesprek ga ik gebruiken als een soort van checklijst. Verder veel geleerd. De training "Vieren en verdiepen" is een cadeau voor elkaar en je relatie!
- Shirin -

Bruikbare, verhelderende training die houvast geeft hoe je een goede relatie ook goed houdt. Makkelijk op te pakken.
- Caroline -

De training was boeiend, ik werd niet afgeleid. Je krijgt genoeg tijd om met elkaar bezig te zijn. Het is ook fijn om meteen samen te oefenen. Het gevoel dat je meteen actie onderneemt. Ik heb nu gereedschap om mijn verhaal beter te kunnen vertellen naar mijn partner.
- Marij -

Even de tijd nemen voor je relatie, buiten alledaagse dingen om is goud. Veel inzichten mogen beleven met mijn partner. De eigen intimiteit wordt prima geborgd. De man/vrouw communicatie was leuk en leerzaam. De training "Vieren en verdiepen" is een aanrader voor ieder stel en doet haar naam eer aan!
- Cor -

De zeven relatiebehoeftes en het vieren van de relatie vond ik het meest belangrijk. Plezier in het herontdekken van elkaar.
- Roeland -

Duidelijk en begrijpelijk materiaal. Waardevolle, vernieuwende inbreng in de relatie. We hebben beter leren luisteren en begrijpen elkaar beter. Overtuigende presentatie en menselijke benadering.
- Karin -

Leuke afwisselingen. Heel prettig om met zijn tweeen een eigen plek te zoeken voor de opdrachten. De training is zeer inspirerend om verder op te gaan pakken thuis. We hebben gevierd en verdiept en verdiept! Dank jullie wel!
- Jet -

Mooie tools om je relatie regelmatig te checken. Helder in ontvangen en hanteerbaar in gebruik. Verdiepend. Met dank dat we dit hebben mogen ervaren.
- Monique -

Mooie en rustige locatie. Mooie training, om mensen/stellen meer bewust te maken van wat er allemaal is. We zijn er achter gekomen dat wij al lange tijd in geven zitten samen.
- Johan -

Goede samenhang van de onderwerpen. Helder, gelukkig niet zweverig, prettig en nuttig. Sommige dingen die je eigenlijk al wist krijgen nu meer betekenis plus waarde.
- Nicolette -

Het schema was strak, maar er werd veel tijd genomen om met elkaar bezig te zijn. Het was een mooie locatie plus de rust die het uitstraalde was fijn. In een woord: waardevol!
- Henrie -

Alleen al het samen zijn en het samen praten en luisteren naar elkaar was waardevol. We gaan werken met de actiepunten die we samen hebben gedefinieerd.
- Rene -

Eigenlijk zijn alle behandelde onderwerpen belangrijk. Weten van elkaar hoe de ander denkt en doet is leerzaam. We gaan voortaan meer aandacht aan elkaar geven.
- John -

Coaching testimonials

"Ik had onze relatie al opgegeven toen we gingen coachen. Ik was dan ook zeer sceptisch. Maar na een paar sessies begonnen er dingen te veranderen en begon ik steeds meer te zien en te geloven dat we er samen uit konden komen. Ik heb erg veel geleerd over onze relatie, maar vooral ook over mezelf. De veranderingen zijn duurzaam gebleken. Maanden na de coaching, groeien we nog steeds. Het heeft een impact gehad op zowel ons, als ons hele gezin. Er is weer warmte en verbondenheid."
- Sharon -

"Wij hadden eerst een fantastische relatie, maar na jaren van verwijdering zaten we op een dieptepunt. Er waren crises, onbegrip en we gaven elkaar de schuld van alles. Na psychologische hulp en zelf-hulp boeken gingen we coachen. In het begin was het moeilijk omdat we zelf weinig hoop hadden, maar na een aantal sessies kwam er een omslag. Er kwam weer waardering voor elkaar en de liefde die niet meer leek te bestaan, kwam langzamerhand terug. We hebben nu een relatie die we jaren niet meer gehad hebben."
- Roel -

"We hadden nog maar weinig vertrouwen in elkaar. Als we ruzie hadden, duurde dat soms dagen en ze werden steeds heftiger. Door de coaching hebben we geleerd naar elkaar te luisteren en de dingen meteen op te lossen. We geven nu meer dan we nemen omdat we elkaar veel beter begrijpen. We bespreken meer met elkaar en betrekken ook het gezin erbij."
- Marcel -

"Na de geboorte van onze dochter was ons huwelijk verandert in een saaie verstandsrelatie zonder verlangen. Als ik terug kijk naar de tijd voor de coaching, dan kan ik bijna niet geloven hoe ons leven er door is veranderd in zo'n korte tijd. We hebben nu een goed gevoel over onze toekomst samen. We willen alleen nog maar groeien en meer genieten van elkaar!"
- Alice -

"In twee jaar tijd was er een soort van sluier over onze relatie gekomen. Door allerlei omstandigheden hadden we heel weinig tijd voor elkaar. Toen er weer ruimte kwam hebben we een coach ingeschakeld om onze relatie er weer bovenop te helpen. Ik heb nu het gevoel dat onze relatie weer zo kan zijn als in het begin van ons huwelijk, maar dan nu met een gouden randje."
- Erik -

"Onze relatie zat in een diep dal en ik stond op het punt een break in te lassen. Ik heb uiteindelijk geleerd dat we allebei hetzelfde willen: in liefde met elkaar omgaan en oud worden. Nu maken we veel minder ruzie en voelen dat onze liefde aan het groeien is. Het coachen was een leerzame reis die ons leven voorgoed heeft veranderd. Ik had dit nooit zelf kunnen weten."
- Marion -

"We zaten op een dieptepunt en ik dacht dat ons huwelijk niet meer te redden was, maar ik wilde niet zomaar opgeven. Met de coaching kregen we steeds meer inzicht in onze problemen en konden we opnieuw gaan bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat wij zonder de coaching nu onze scheiding aan het regelen zouden zijn. In plaats daarvan genieten we van onze hernieuwde relatie, die nu beter is dan ooit!"
- Judith -

"Ik had niet verwacht dat we elkaar nu alles kunnen zeggen zonder veroordeeld te worden. De sfeer is enorm verbeterd en de stiltes zijn gelukkig verdwenen. De verbondenheid is weer terug, net als ons plezier. We hebben nu de juiste tools om niet meer terug te vallen. Ik ben enorm dankbaar dat mijn partner ons naar de coaching heeft geleid. Ik had niet verwacht dat we uit dit diepe dal zouden kunnen komen. Ons na jaren vastgeroest gedrag konden we met de tools veranderen zodat we weer open en eerlijk gingen communiceren."
- Johan -

"Ik had erg veel pijn, verdriet en eenzaamheid bij me. Ik mistte veel in de relatie, vooral partnerschap. De coaching bracht veel duidelijkheid in hoe we elkaar niet gaven wat we nodig hadden en hoe we de acties van de ander verkeerd begrepen. We gingen elkaar beter ondersteunen en meer samenwerken. We zijn duidelijk uit een ‘nemen-relatie” gestapt, hebben nu bij vlagen een “geven-relatie”, maar zitten vooral in een “onderhandelen-relatie”. Een flinke stap voorwaarts."
- Melanie -

"We zijn relatiecoaching als laatste poging begonnen toen we dachen dat het niet meer goed zou komen in onze relatie. En ik moet zeggen, het heeft rust en vrede gegeven hier in huis. Het laat je op een andere manier kijken naar je zelf en de ander waardoor er ruimte komt en ik weer kon ademhalen. We hebben nu een betere communicatie en er is meer begrip voor de elkaar. Meer acceptatie. Kan het iedereen aanraden die er echt voor wil gaan en wil leren hoe je een relatie weer werkend kan maken. Want dat kan als je dat wil."
- Ruth -

"Ook nu we enkele weken verder zijn is het niet altijd rozegeur en maneschijn, maar we weten nu elkaars behoeften en lezen elkaars gedachten waardoor netelige situaties zijn opgelost voor deze escaleren. Onze relatie is nu continu werken en elkaar aandacht geven.... het is na zeventien jaar samen nog nooit zo'n degelijke en begripvolle relatie geweest. Dit was meer dan de moeite of het geld waard."
- Henri -

"Na een relatie van bijna 14 jaar was mijn vriend verliefd geworden op een andere vrouw. We zijn 3 maanden uit elkaar geweest en de scheiding was in zicht. We zaten in een diep dal en waren ons er heel goed van bewust hier samen nooit uit te kunnen komen. De 3 maanden van coaching waren intensief en heftig, maar zo ongelofelijk veel waard. We zijn gegroeid naar een hoger niveau. We zijn al in de lucht, nu moeten we alleen de wereld nog rond. Een mooi cadeau voor onszelf, maar het beste cadeau voor ons 3 jarig zoontje dat papa en mama samen gelukkig zijn."
- Anja -

"Wat startte als een zoektocht naar oplossingen bleek een ontdekking van verschillen met hun positieve krachten. Ruud weet de focus te leggen op de fundamentele principes van een goede relatie. Hij laat zien dat de verschillen tussen man en vrouw juist voor verdieping en inspiratie kunnen zorgen. Heldere en positieve communicatie tussen partners is een vereiste en wordt dan ook tot in detail aangepakt. Je aangeleerde maniertjes worden onder de loep genomen en je zal iets moeten veranderen om tot resultaat te komen. Na drie intensieve maanden van training is een andere manier van leven bereikt. De aangedragen, effectieve methodes werken namelijk breder dan alleen in de relatie. Iedere vorm van relatie heeft baat bij de nieuwe manier van kijken, luisteren en voelen."
- Arjen -

"Voor de coaching hadden we regelmatig ruzie over allerlei dingen met steeds dezelfde verwijten en excuses. Het werden principekwesties die we niet meer wilden afgeven. We hebben nu geleerd te luisteren, te communiceren en verantwoording te nemen voor de relatie. Hierdoor is er waardering en vertrouwen ontstaan waardoor het communiceren steeds gemakkelijker gaat. Bij een irritatie of een ruzie vinden we nu een oplossing in plaats dat we er in blijven hangen. Bedankt voor deze prachtige reis!"
- Joey -

"We waren 8 jaar bij elkaar, er was geen grote crisis in zicht en toch liep het niet goed. We overlegden onvoldoende en op de verkeerde manier. Heel langzaam sloop de achteruitgang erin. Je kunt niet kort uitleggen wat de coaching met je doet. Stapje voor stapje leer je weer open te staan voor elkaar en ontdek je weer wat je voor elkaar voelde. De allergrootste les voor mij is mijn eigen verantwoordelijkheid voor alles in mijn leven. Grote dank aan de coach."
- Adrienne -

"Nadat ik mijn twijfel uitsprak over onze relatie zijn we samen de coaching aangegaan. Ik had te lang geprobeerd er zelf in mijn hoofd uit te komen. De coach heeft voor vele eye-openers gezorgd die we makkelijk kunnen toepassen. er gaat nog steeds wel eens iets fout, maar we kunnen deze conflicten/irritaties nu op een betere manier herkennen en uitpraten. Onze relatie had het zonder dit traject niet overleefd."
- Marcel -

"Mijn man twijfelde al een tijdje aan onze relatie en was inmiddels zelfs verliefd op een ander. Hij dacht al aan scheiden. Ik wilde niet scheiden, maarhier gingen we alleen niet uitkomen. Nu vier maanden verder vind ik het ongelooflijk hoeveel we in zo'n korte tijd hebben bereikt. Het is intensief maar heel praktisch en vooral gericht op de toekomst. We hebben ontzettend veel geleerd over hoe relaties werken en hoe je kunt bouwen in plaats van afbreken. Achteraf lijkt het allemaal zo simpel, maar als niemand je het ooit heeft geleerd, hoe moet je het dan allemaal weten? "
- Carina -

"Kleine kinderen, drukke banen, sporten, vrienden. We raakten elkaar kwijt tot er een grens overschreden werd. Toen was de vraag: willen we samen verder? We wilden wel, maar wisten niet of we het wel konden. De coaching heeft ons op duidelijke, eerlijke en soms doordringende wijze laten zien hoe we weer konden communiceren en de focus op ons als stel weer konden krijgen. Een aantal maanden na de coaching gaat het goed! We hebben aandacht en plezier en nog dagelijks profijt van wat we geleerd hebben. Ik wens iedereen zo'n coaching toe!"
- Carola -

"We waren in de laatste jaren afgegleden naar een dieptepunt. Veel dingen werden niet uitgesproken en we begrepen elkaar niet meer. We hebben zelfs overwogen om er een punt achter te zetten. Het gevoel van toen kan ik me nu, maar drie maanden later, niet meer voorstellen. Ik was zeer sceptisch en had niet het idee dat we het nog konden redden. Het was keihard werken, maar onze relatie is nu beter dan ooit. We begrijpen elkaar, vertrouwen elkaar, hebben weer plezier en een gezamenlijke toekomst. "
- Dennis -

"Na 13 jaar was onze relatie niet goed meer. Een jaar lang hebben we er van alles aan geprobeerd te doen, van psychologen tot boeken tot even tijdelijk uit elkaar, maar niets hielp. Op ons dieptepunt was er geen vertrouwen en verbinding tussen ons, we stonden op het punt de relatie te beeindigen. We waren sceptisch over een goede afloop van de coaching, maar hadden een laatste sprankje hoop. Nu, drie maanden later, staan we op een punt dat we nooit voor mogelijk hadden gehouden. We zijn beiden enorm gegroeid en hebben samen gewerkt aan een fijnere relatie dan we ooit hadden."
- Jasmijn -

"De passie in onze relatie was inmiddels heel ver te zoeken. Maar we wilden wel terug naar een fijne relatie en dus het onderste uit de kan halen. Wat heb ik geleerd dat we bekrompen kunnen denken als we alleen maar twijfelen aan de ander. Ik heb geleerd om eerst naar mezelf te kijken, eerst mezelf te verbeteren en daarmee de relatie. We hebben zoveel geleerd over elkaar en het resultaat is bijna ongeloofwaardig. Wat is het weer fijn om samen te zijn en zelfs de passie is weer terug!"
- Robert -

"Het lukte ons niet om zelfstandig onze relatie om te buigen. We leefden inmiddels al te lang in ons gezin als broer en zus. Ik wist niet hoe ik het moest ombuigen, maar wel dat er nog genoeg over was om voor te vechten. We moesten er allebei hard voor werken, maar de sessies en opdrachten hebben ook voor veel verlichting en verbinding gezorgd. Nu ben ik blij met de relatie waarin we echt met elkaar communiceren, samen zoeken naar oplossingen en waar ruimte is voor intimiteit en passie. ik geniet elke dag weer van ons viertjes."
- Samantha -